Online programma Chronische Pijn

Als gevolg van de coronacrisis is het online programma Chronische Pijn versneld beschikbaar gesteld. In totaal zijn ruim 170 collega’s met het programma gestart en er melden zich nog steeds therapeuten aan.

Zij beschikken hiermee over een uitstekende aanvulling op de face-to-face behandeling van chronisch pijnpatiënten in de praktijk. Het online programma is gekoppeld aan de Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO) van de patiënt en de Zorgnetwerkomving (ZNO) van de therapeut.
Beide omgevingen voldoen aan de strenge richtlijnen van Medmij. Hiermee zijn patiënt- en therapeutgegevens optimaal beveiligd. In het programma kunnen therapeuten via de beeldbelmodule van WeSeeDo gesprekken voeren met patiënten, andere zorgverleners en een multidisciplinair overleg starten.

Ter ondersteuning van het werken met het online programma, kunnen therapeuten en patiënten instructievideo’s bekijken en handleidingen raadplegen. Ook wordt collega’s een online training ‘Werken met Ivido’ aangeboden.

Het online programma is voor veel collega’s een geheel nieuwe manier van werken. Dan is het leuk dat we horen dat het positief ontvangen wordt door de oefentherapeut en de patiënt!

Online programma CPZoals een van de collega’s aangeeft: “Het online programma biedt mij extra ondersteuning voor mijn persoonlijke behandeling en begeleiding van de chronisch pijncliënt. Waar ik nu bestanden uitprint of deel via e-mail, doe ik hetzelfde binnen het goed beveiligde Ivido.
De meerwaarde voor de cliënt is dat de stap die in de praktijk is gezet thuis in alle rust herhaald kan worden. De kracht van onze therapie zit in de herhaling en het leren inslijten van het nieuw gewenste gedrag.
Het online programma biedt ons een extra tool om de cliënt vooruit te helpen in de richting van een meer positieve gezondheid. Het is een niet alleen een nieuwe interventie die onze kennis en kunde uitbreidt, maar biedt ook extra kansen voor de multidisciplinaire samenwerking.”