Samen in beweging naar beter

Weer grip krijgen op uw eigen leven

e-Health

Naast het behandeltraject bij de chronisch pijntherapeut kunt u ook gebruikmaken van het online pijnprogramma. Het online pijnprogramma dient als aanvulling op uw behandeling en heeft vele voordelen:

  • Het programma is optimaal beveiligd: uw gegevens zijn goed beschermd.
  • U bepaalt met wie en welke informatie u wilt delen.
  • Inloggen om in uw persoonlijke programma te komen is heel eenvoudig.
  • In het programma bewaart u uw medische gegevens, onderhoudt u contact met uw therapeut en krijgt u toegang tot uw chronisch pijnprogramma.
  • De combinatie van persoonlijke begeleiding en het thuis werken aan het proces, ervaren patiënten als erg prettig.

Chronisch lage rugpijn

Voor patiënten met chronische lage rugpijn beschikken onze therapeuten over de mogelijkheid om gebruik te maken van de backing app. Deze interactieve app ondersteunt u bij het nemen van uw eigen regie over het functioneren met chronische lage rugpijn.

VR-bril

Het Netwerk Chronische Pijn is onlangs een samenwerking aangegaan met Reducept. Als aanvulling en ondersteuning op het behandeltraject kunt u hierdoor gebruikmaken van de VR-bril. Een aantal Netwerkleden bieden deze mogelijkheid aan. Met de VR-bril kunt u een aantal oefengames spelen, om de controle terug te krijgen over uw eigen pijn. De hersenen geven soms een prikkel af terwijl er geen schade is. Het brein signaleert een dreiging en reageert daarop met een pijnreactie. Met de oefengames traint u uw hersenen om andere koppelingen te leggen, met een positief effect op de pijn.