Samen in beweging naar beter

Weer grip krijgen op uw eigen leven

e-Health

Als verdieping en verbreding op het behandeltraject in de praktijk, is het chronisch pijnprotocol inmiddels geïntegreerd binnen een digitaal zorgplatform (IVIDO).
Met dit online pijnprogramma is de mogelijkheid gecreëerd om binnen een beveiligde ZorgNetwerkomgeving behandelprogramma's op te zetten en toe te voegen aan de Persoonlijke gezondheidsomgeving van de patiënt. Bovendien kan er binnen het platform met andere zorgverleners worden samengewerkt en gecommuniceerd.

Met het gebruik van e-Health en digitale gegevensuitwisseling spelen we niet alleen in op de huidige ontwikkelingen in de zorg, maar kunnen we ook onze behandelmogelijkheden op professionele manier uitbreiden dan wel ondersteunen.

Chronisch lage rugpijn

Patiënten met chronische lage rugpijn kunnen gebruikmaken van de backing app, die is ontwikkeld door onze samenwerkingspartner Real Health. Deze vorm van e-coaching geeft de patiënt inzicht in factoren die hun rugpijn beïnvloeden en - op basis daarvan - hun dagelijks functioneren verbeteren.

VR-bril

Het Netwerk Chronische Pijn is onlangs een samenwerking aangegaan met Reducept. Als aanvulling en ondersteuning op het behandeltraject biedt een aantal therapeuten de mogelijkheid om gebruik te maken van een VR-bril. De patiënt doet met de VR-bril oefengames gericht op het overschrijven van het pijnbrein.
In onze ogen is deze innovatieve ontwikkeling veelbelovend, vooral in combinatie met de gedragsmatige aanpak die het protocol van ons netwerk voorschrijft.